SB "Šilas" narių visuotinis ataskaitinis susirinkimas

 

2010.06.05

SB "ŠILAS"

 

Susirinkimas įvyko 2010 m. birželio 5 d.

 

Susirinkimo pirmininkas- R. K. Kivilis

Susirinkimo sekretorė- B. Kielienė

 

Susirinkime dalyvavo 60 narių

 

Darbotvarkė:

  1. Valdybos darbo ataskaita už 2009 m. (pranešėjas- valdybos pirmininkas R. Pakaušis);
  2. Revizijos komisijos pranešimas (pranešėja- revizijos komisijos pirmininkė B. Kielienė);
  3. Sąmatos 2010 m. pristatymas ir tvirtinimas;
  4. Dėl elektros tinklų perdavimo RST;
  5. Dėl kelio, einančio per SB "Šilas" teritoriją, priklausomybės (pranešėjas- valdybos narys R. K. Kivilis);
  6. Dėl gatvių remonto: Tvenkinio g., Sanžilės g., Upės g., Liepų g.;
  7. Dėl gatvių pavadinimų užrašų atnaujinimo;
  8. Dėl Panevėžio susivienijimas "Sodai" veiklos;
  9. Einamieji klausimai.

    Susirinkimo dalyviai išklausė pranešejo valdybos pirmininko R. Pakaušio išsamios darbo ataskaitos už 2009 m. Pirmininkas išsamiai paaiškino kokie darbai buvo atlikti per ataskaitinį laikotarpį.

Šienaujami- tvarkomi bendro naudojimo žemės plotai. Remontuojamas kelias. Valomi, kuopiami grioviai. Surasta apie 50 sklypų savininkų kurių žemė neįregistruota registrų centre, arba yra neišpirkta. Išsiųsta apie 80 laiškų perspėjimų skolininkams. Pasisekė išreikalauti skolą už suvartotą elektrą. Nors buvo pikčių, grasinimu, tačiau sveikas protas nugalėjo. Dėl vandens tiekimo kol kas viskas gerai. Atremontuotas sudegęs transformatorius sodininkų bendrijos lėšomis.

Elektros objektų perdavimo RST, galios paskirstymas sodininkams. Paaiškino, kad tiems sodininkams, kurie nuolatos gyvena sode, bus paskirta didesnė galia, o tie, kurie neturi įvadų, ateityje gali turėti problemų, bet tai turės derinti su RST. Pirmininkas paprašė visų sodininkų susitvarkyti gyvatvores.

Pirmininkas pagyrė buhalterės darbą.

    Revizijos komisijos pirminikė B. Kielienė supažindino su revizijos ataskaita. Pažeidimų nenustatyta.

 

Pjamų ir išlaidų pristatymas

 

    Numatoma, kad 2010 m. sodo bendrijos "Šilas" nariai mokės nario ir tikslinį mokęstį už vandenį tokį pat, kaip ir 2009 m. t.y. 8,5 Lt už 1 arą tikslinį mokęstį už vandenį. Standartiniam 6 arų sklypui be vandens išeina 57 Lt., su vandeniu 81 Lt per metus.

    Pajamų ir išlaidų samata 2010 m. pridedama prie pranešimo.

 

Informacija pagrindinių gatvių per sodus klausimu

 

    Tai antros kategorijos žinybinis kelias, arba vietinės reikšmės kelias skirtas privažiavimui į šalutines sodo gatves ir sodininkų sklypus. Tai nėra viešas kelias. Ne kartą buvo kreiptasi į Panevėžio savivaldybę dėl finansinės paramos kelio remontui, tačiau buvo atsakoma vienareikšmiškai- kelias rajonui nepriklauso, "tvarkykitės patys"'

    Padėtis pasikeitė be mūsų žinios suremontavus lauko keliuką Spirakiai- sodo vakarinė riba ir dėl padidėjusio autotransporto tranzito, mums uždarius ankščiau įrengtą užtvarą. Tai buvo atlikta valdybos nutarimu. Prasidėjo nesuprantami dalykai. Sodui buvo uždėta 300 Lt bauda už kelio uždarymą. Buvo įrodinėjamos visokios nesąmonės ir teigiama, kad kelias priklauso savivaldybei ir yra viešo naudojimo, žodžiu, kelias buvo suprojektuotas ir nutiestas sodininkų lėšomis, norima nacionalizuoti, tuo grubiai pažeidžiant visų sodininkų asmeninius interesus (dulkėtumas, saugumas).

    Šis klausimas buvo nagrinėjamas prokuratūroje, teisme, tačiau be konkrečių rezultatų. Laukiame seimo kontrolieriaus sprendimo.

 

Dėl sodo inžinerinių komunikacijų, kūdrų ir žalių zonų priežiūros

 

    Sodo gatvės, jos negali būti siaurinamos. Jų plotis turi išlikti projektinis, t.y. 6 m. Ties savų sklypų riba jas prižiūrėti ir remontuoti privalo patys sodininkai. Šalikelės turi būti šienaujamos ir neužsodinamos aukštomis gyvatvorėmis (iki 1,2 m.), ypač kryžkelių zonose.

    Sodo nameliai turi būti statomi ne arčiau kaip 5 m. nuo kelkraščio, o vaismedžiai sodinami ne arčiau 3 m.

    Jeigu nebus prisilaikoma šių reikalavimų, tai bus traktuojama kaip rimtas pažeidimas.

 

Drenažas

 

    Paaiškėjo, kad drenažo gedimo priežastis yra vaismedžiai, jie turi būti pašalinti. Jeigu nebus rimto požiūrio į drenažą, ateityje kils rimtų problemų dėl drėgmės pertekliaus sodo sklypuose, bus užliejami rūsiai.

 

Grioviai

 

    Negalima savavališkai juose įrengti užtvarų. Negalima griovių šlaitų ir pagriovio teršti sodo atliekomis (šakomis, žolėmis). Griovio šlaitai ir pagriovys turi būti valomas nuo augmenijos. Pagrindiniai sodo sklypo ribose esantys grioviai ir drenažas yra sodo nuosavybė. Sklype prie karjero- valstybinė nuosavybė.

 

Kūdros

 

    Tai visų sodininkų nuosavybė, todėl jas būtina bendromis jėgomis prižiūrėti. Negalima užtverti priėjimo prie jų.

 

Žalios zonos

 

    Miškas esantis sodo teritorijoje. Neterškime atliekomis. Negalima plėsti savo valdų žalių zonų, bei miško sąskaita. Čia turi būti visiškai aiškios ribos. Savivaliavimas gali būti baudžiamas administracine tvarka- baudomis.

 

Vandentiekis

 

    Sodo santechnikas remontuoja iki hidranto, o toliau prižiūri ir remontuoja patys sodininkai. Hidrantai turi būti nuolat tvarkomi ir stebimi. Gręžinio zona- tai apsauginė zona. Joje draudžiama bet kokia veikla, išskyrus šienavimą.

 

Elektros perdavimo linijos

 

    Jos artimiausiu metu bus perduotos RST. Už jų sugadinimą reikės atsakyti įstatymų nunatyta tvarka.

 

 

 

Pirmininkas                                                               R. K. Kivilis

 

Sekretorė                                                                 B. Kielienė