S/B „ŠILAS“ PAKARTOTINIO SUSIRINKIMO
PROTOKOLAS

2016 – 05 – 21

 

Susirinkimo pirmininkas – K.Mikėnas

Susirinkimo sekretorė – V.Svečiulienė

Susirinkime dalyvauja 72 nariai.

Susirinkimo pirmininkas ir sekretorė išrinkti vienbalsiai. Balsų skaičiavimo komisijos pasiūlyta nerinkti: už balsavo 72 nariai, prieš – 0 narių.

 

DARBOTVARKĖ:

  1. Revizijos komisijos pranešimas.
  2. Valdybos darbo ataskaita už 2015 metus.
  3. 2016 metų sąmatos pristatymas.
  4. Tikslinių mokesčių didinimas.
  5. Kiti einamieji klausimai.

 1. SVARSTYTA. Revizijos komisijos išlaidų tvirtinimas.
Revizijos komisijos pirmininkė Dalia Kivilienė supažindino su lėšų panaudojimu per ataskaitinį laikotarpį. Revizijos ataskaita pridedama.

2.SVARSTYTA. Valdybos ataskaita už 2015 metus.
Pirmininkas Kazimieras Mikėnas  pateikė ataskaitą apie valdybos veiklą už 2015 m. laikotarpį. Buvo atlikti sekantys darbai:
1.1. Pakelių šienavimas, griovio išvalymas.
1.2. Kelių remontas ir greideriavimas.
1.3. Pakeistas vandens siurblys, nudažyti bokštai, iškeltas gandro lizdas.
1.4. Sudaryta sutartis su skolų įmonę dėl skolų išieškojimo.
1.5. Sodininkų prašymu pastatytas Tvenkinio g. šlagbaumas.
1.6. Pastatyti kelio ženklai.
1.7. Kiti smulkūs darbai..

 3.SVARSTYTA. Sąmata už 2016 metus.
Pirmininkas Kazimieras Mikėnas pateikė sąmatą už 2016 metus. Sąmata pridedama.

NUSPRĘSTA:
Sodo bendrijos nariai nutarė sąmatą už 2016 metus peržiūrėti, kadangi Šilo g. ir Tvenkinio g. s/b sodininkai iškėlė klausimą dėl šlagbaumo sutaisymo ir šulinių iškasimų. Valdybos susirinkimo metu bus priimtas nutarimas.

 

4.SVARSTYTA. Sodininkų tikslinių mokesčių nuo 2016 metų didinimas.
Pirmininkas Kazimieras Mikėnas pasiūlė padidinti tikslinių įnašų mokestį 1 eurą už arą.

NUSPRĘSTA:
Sodo bendrijos nariai nutarė: tikslinį įnašo mokestį  nuo 2016 m. Sausio 01 d. mokėti sekančiai:  Šilo g. ir Tvenkinio g. nariai mokės tikslinį įnašą 1 Eur., Linonių g. nariai mokės  2,158 Eur.

 

5.SVARSTYTA. Einamieji klausimai.
5.1. Pirmininkas Kazimieras Mikėnas kalbėjo apie nenušienautus ir apleistus sodus. Taip pat piktinosi sodo bendrijos nariai, kad kaimynai neprižiūri savo sodo sklypų.

 

Sodininkai privalo pagal Bendrijos valdybos sprendimus tvarkyti savo individualius žemės sklypus, taip pat dalyvauti tvarkant Bendrijos bendrojo naudojimo aikšteles, kelius, takus, paplūdimius ir vandens telkinių pakrantes, kad jos nebūtų teršiamos ir niokojamos. Už apleistus netvarkomus sklypus valdyba taiko baudas nuo 15 iki 60 Eur.

NUSPRĘSTA:
Sodo bendrijos nariai vienbalsiai nutarė apmokestinti apleistus ir nenušienautus sodų sklypus  55 Eur. Nušienauti reikia 3 etapais: iki einamų metų Gegužės 20 dienos, Liepos 01 dienos, Rugsėjo 01 dienos. Bus sudaryta komisija iš 3 valdybos narių dėl nenušienautu sklypų priežiūros.

 

5.2. Pirmininkas Kazimieras Mikėnas pasiūlė sodo bendrijos nariams mokesčius sumokėti per laikotarpį nuo  einamųjų metų Sausio 01 d. iki Birželio 01 d., kad būtų galima surinkus pinigus tvarkyti ir atlikti įvairius darbus s/b ŠILAS, nes visi darbai yra atliekami vasaros sezonu.

NUSPRĘSTA:
Sodo bendrijos nariai šiam pasiūlymui pritarė vienbalsiai.

5.3. Pirmininkas Kazimieras Mikėnas informavo apie gautą raštą iš gamtos apsaugos  už į mišką nešamas ir pilamas šiukšles.

NUSPRĘSTA:
Pirmininkas  išsiaiškins ir nusius raštą į gamtos apsaugą.

5.4. Pirmininkas Kazimieras Mikėnas informavo, kad s/b ŠILAS bendrijos narė pareiškė norą išstoti iš bendrijos narių.

NUSPRĘSTA:
Sodo bendrijos narys gali išstoti iš s/b ŠILAS, kai atsiskaito pagal visas prievoles bendrijai, su juo sudaroma atskira sutartis, sumokėti mokesčius pagal praeitų metų sąnaudas 1 arui.

 

5.5. Didžiausia problema soduose yra prasti keliai.  Kasmet į kelių remontą( žvyras, greideriavimas) yra  skiriamios didelės lėšos, tačiau nesimato jokios naudos, todėl pirmininkas Kazimieras Mikėnas pasiūlė bandymui užpilti kelio ruožą nuo Šilo g. iki. Tvenkinio g. (apie 500 metrų ) skaldą.


NUSPRĘSTA:                                                                                        Sodo bendrijos nariai vienbalsiai balsavo už pasiūlymą.

 

5.6.Sodo bendrijos nariai domėjosi dėl interneto įvedimo s/b ŠILAS. Pirmininkas K.Mikėnas žadėjo išsiaiškinti ar bus galimybė.

 

5.7.Revizijos komisijos narė Akvilė Žiaunienė pasiūlė kurti kaimo bendruomenę.

 

5.8. Sodo bendrijos nariai pasiūlė pirmininkui K.Mikėnui kreiptis į kelių policiją dėl ženklų nesilaikymo s /b ŠILAS teritorijoje, kadangi sodininkai skęsta dulkėse ir yra pavojus jų sveikatai.

 

5.9. Susirinkimo metu s/b ŠILAS nariai Irena Černiauskienė ir Žydrūnas Tamulionis pasisiūlė tapti valdybos nariais, tačiau pagal galiojančius įstatus gali būti valdyboje 7 nariai.

NUSPRĘSTA:

Per sekantį valdybos susirinkimą bus priimtas nutarimas.

  1. Šilo g. ir Tvenkinio g. s/b nariai prašė buhalteriškai atskirti jų lėšas.

NUSPRĘSTA:

Valdybos narių susirinkimo metu bus priimtas nutarimas.

 

 

 

         Susirinkimo pirmininkas            Kazimieras Mikėnas

 

         Susirinkimo sekretorė                Vitalija Svečiulienė