SODININKŲ BENDRIJOS "ŠILAS" NARIŲ PAKARTOTINIO VISUOTINIO ATASKAITINIO- RINKIMINIO SUSIRINKIMO

 

PROTOKOLAS Nr. 3

 

2012 m gegužės 26 d.

Linoniai

 

    Susirinkimą pradeda SB "Šilas" valdybos pirmininkas Rimantas Pakaušis, kuris informuoja, kad į susirinkimą atvyko 82 sodo bendrijos nariai iš 695, tai sudaro 11,80 %. Nežiūrint į neaktyvių sodininkų dalyvavimą susirinkime, priimti sprendimai yra galiojantys.

    Išrenkamas susirinkimo pirmininkas- Robertas Kęstutis Kivilis ir sekretorius- Vanda Romanovienė (vienbalsiai).

    Išrenkama balsų skaičiavimo komisija: J. Šeštokienė, G. Žeruolis (vienbalsiai).

    Susirinkimo pirmininkas R. K. Kivilis paskelbia darbotvarkę, kuri priimama vienbalsiai.

 

    Darbotvarkė:

    1. Valdybos darbo ataskaita už 2011 metus. Pranešėjas valdybos pirmininkas R. Pakaušis.

    2. Revizijos komisijos pranešimas. Pranešėja revizijos komisijos pirmininkė B. Kielienė.

    3. Valdybos ir valdybos pirmininko rinkimai.

    4. Revizijos komisijos rinkimai.

    5. Sąmatos 2012 m projekto pristatymas ir tvirtinimas.

    6. Dėl teisės suteikimo sodininkų bendrijos valdybai spręsti klausimus, susietus su bendrija, išlaidų klausimus be visuotinio narių susirinkimo (išskyrus sprendimus dėl paskolų).

    7. Dėl gatvių remonto.

    8. Dėl S/B "šilas" įstatų ir vidaus tvarkos taisyklių keitimo ir  koregavimo.

    9. Aktualūs klausimai.

 

    1. Svarstyta valdybos ataskaita už 2011 metus.

    Pranešėjas valdybos pirmininkas R. Pakaušis (ataskaita pridedama).

    Taip pat valdybos pirmininkas informuoja, kad nebus grąžinti pinigai už sodininkų savomis lėšomis anksčiau įsigytus elektros skaitiklių skydelius. Taip pat numatoma papildomai įrengti greitį ribojančius ženklus.

    Apleistus sodo sklypus reikia šienauti du kartus vasaros sezono metu ir , esant reikalui, kad nebūtų kenkiama kaimyniniams sodo sklypams. Tai būtina numatyti koreguojant vidaus tvarkos taisykles. Apleistų sodų savininkus perduoti Nacionalinei žemėtvarkos tarnybai dėl baudų skyrimo.

    Valdybos narys R. Kivilis akcentuoja sodo infrastruktūros klausimus: kelius, gatves, drenažą, vandentiekį, griovius, kūdras. Palietė sodo statinių stastybos klausimus ir normatyvų laikymosi būtinybę.

    Panevėžio r. "Švaros komandos" atstovas paaiškino šiukšlių konteinerių įsigijimo ir jų išvežimo tvarką, sodininkams nuolatinai gyvenantiems sode.

 

    Nutarta:

    1. Sodo bendrijos valdybos ataskaitą patvirtinti ir atliktus darbus įvertinti gerai.

    2. Uždrausti bet kokią savavališką veiklą sodo bendrijai priklausančiuose inžineriniuose tiesiniuose, žaliosiose zonose ir kūdrose.

    3. Įpareigoti skolininkus susimokėti visus sodo mokesčius per 2012 metus. Imtis griežtesnių priemonių prieš ilgalaikius skolininkus.

    Nutarimai priimti vienbalsiai

 

    2. Svarstytas revizijos komisijos pranešimas

    Pranešėja- revizijos komisijos pirmininkė B. Kielienė.

    Susirinkimo dalyviai supažindinami su patikrinimo pažyma (pridedama). Pasisakymų ar klausimų šiuo klausimu nebuvo.

 

    Nutarta:

    1. Revizijos komisijos patikrinimo pažymą patvirtinti.

    Nutarimas patvirtintas vienbalsiai.

 

    3. Svarstyta valdybos ir valdybos pirmininko rinkimai

    Valdybą siūloma išrinkti iš septynių asmenų. Pasiūlymui pritarta vienbalsiai. Valdybos nariais siūloma išrinkti: R. Pakaušį, A. Kaminską, Br. Juškevičių, R. K. Kivilį, V. Romanovienę, M. Trubilą, K. Mikėną, A. Jakovušiną.

    Robertas K. Kivilis savo kandidatūrą atsiima, motyvuodamas sudėtinga sveikatos būkle.

    Balsuota personaliai už kiekvieną kandidatūrą:

    1. Rimantą Pakaušį (vienbalsiai);

    2. Bronių Juškevičių (vienbalsiai);

    3. Antaną Kaminską (vienbalsiai);

    4. Vandą Romanovienę (vienbalsiai);

    5. Mindaugą Trubilą (vienbalsiai);

    6. Kazimierą Mikėną (vienbalsiai);

    7. Andrejų Jakovušiną (vienbalsiai).

    Siūloma naujai išrinktos valdybos kadencija 3 metai.

    R. Pakaušis, eidamas valdybos pirmininko pareigas, atliko didelį organizacinį darbą, tinkamai vadovavo ir koordinavo atskirų valdybos narių veiklą. Per jo pirmininkavimo laikotarpį buvo priduotas elektros ūkis AB "Lesto", išasfaltuotas pagrindinis kelias per sodą (Linonių g.), sutvarkytos intensyvaus eismo gatvės, įrengtos 4 autobusų stotelės, įrengti 3 informaciniai stendai, atnaujintos gatvių pavadinimų lentelės. Pagerėjo mokesčių surinkimas iš sodininkų, sumažėjo apleistų sodo sklypų ir kt.

    Siūloma SB "Šilas" valdybos pirmininku išrinkti R. Pakaušį. Kitų pasiūlymų nebuvo.

 

    Nutarta:

    1. Į valdybą išrinkti:

    Rimantą Pakaušį, Bronių Juškevičių, Antaną Kaminską, Vandą Romanovienę, Mindaugą Trubilą, Kazimiera Mikėną, Andrejų Jakovušiną.

    2. Naujai išrinktos valdybos kadencija trys metai.

    3. Valdybos pirmininku naujai 3- jų metų kadencijai vienbalsiai išrinktas Rimantas Pakaušis.

 

    4. Svarstyti revizijos komisijos rinkimai

    Susirinkimo dalyviai siūlo revizijos komisiją išrinkti tos pačios sudėties, kaip ir praėjusią kadėnciją iš tryjų narių: Birutės Kielienės, Vitalijos Svečiulienės ir Kazimiero Doliebos. Už šį pasiūlymą balsuota vienbalsiai.

 

    Nutarta:

    Į revizijos komisiją išrinkti Birutę Kielienė, Vitaliją Svečiulienę, Kazimierą Doliebą.

 

    5. Svarstyta sąmatos 2012 m projekto pristatymas ir tvirtinimas

    Sąmatos projektas pridedamas.

    Siūloma kasmetinius mokesčius palikti tokius pačius kaip ir 2011 m.

 

    Nutarta:

    1. Pritarti 2012 metų sąmatos projektui

    2. Mokesčius palikti tokius pačius kaip ir 2011 metais.

    3. Pavesti naujai išrinktai valdybai sąmatą 2012 m detalizuoti ir koreguoti išlaidas valdybos nuožiūra.

    4. Valdybos pirmininko, buhalterės ir santechniko- pagalbinio darbininko atlyginimus už atliktą darbą palikti tokius pačius kaip ir 2011 metais.

 

    6. Svarstyta teisės suteikimas sodininkų bendrijos valdybai spręsti klausimus, susietus su bendrija, išlaidų klausimus be visuotinio narių susirinkimo (išskyrus sprendimus dėl paskolų) pritarimo.

 

    Nutarta:

    Suteikti naujai išrinktai valdybai teisę spręsti klausimus susijusius su bendrijos veikla, taip pat ir išlaidų klausimus, išskyrus sprendimus dėl paskolų priėmimo, be visuotinio bendrijos narių susirinkimo, laikantis LR Įstatymų bei Teisės aktų reikalavimų.

    Balsuota vienbalsiai

 

    7. Svarstytas gatvių remonto klausimas

    Pranešėjas R. K. Kivilis sako, kad sodo gatvių ir šalikėlių sutvarkymas yra sodininkų, su kuriais ribojasi gatvės, reikalas. Šie sodininkai privalo savo lėšomis ir jėgomis užtikrinti gerą privažiavimą ne tik vasaros laikotarpiu, bet ir pavasarį bei rudenį. Gaila, tačiau yra sodininkų, kurie visai nesirūpina gatvių ir šalikėlių priežiūra. Labai blogai, kai savavališkai siaurinamas gatvės plotis (sodo gatvių plotis su šalikele turi būti 6 m), taip pat  šalikelėse sodinami medžiai.

    R. K. Kivilis informuoja, kad ten, kur gatvės praeina ne sklypų ribose ir kur sklypai yra tik iš vienos gatvės pusės, tvarkomos valdybos sprendimu iš bendrų lėšų arba per pusę su šalia gatvės esančiais sklypų savininkais.

    Statant pastatus prie gatvės reikia laikytis normatyvinių reikalavimų.

    Grioviai, drenažas, vandentiekio linijos yra sodininkų bendrijos turtas, todėl jis turi būti tinkamai eksploatuojamas ir nuolat prižiūrimas.

    Sodininkai piktinasi, kad šalikelės paverčiamos šiukšlynais, todėl visų pareiga šiukšlintojus išaiškinti, sudrausminti ar net griežtai bausti.

 

    Nutarta:

    1. Už kelio važiuojamosios dalies ir šalikelių būklę prie sodo sklypų atsakingi savininkai. Piktybiškai vengiantys tą daryti, valdybos sprendimu, riboti privažiavimą jiems prie sklypo arba paskleisti neigiamą nuomonę apie tokį sodininką, nesiskaitantį su kitais tos gatvės kaimynais ir net naudojantis kitų skirtomis lėšomis bei darbu.

    2. Suarus sklypą mechaninėmis priemonėmis ir užteršus kelio važiuojamąją dalį juodžemiu, mėšlu arba mechaniškai pažeidus kelią ar šalikelę, nedelsiant sutvakyti pačiam sklypo savininkui arba artojui. To nepadarius, valdybai imtis priemonių artojo ar sklypo savininko sudrausminimui, teisę arti sklypus. Visus vietos artojus supažindinti su šia nuostata pasirašytinai.

    Balsuota vienbalsiai.

 

    8. Svarstytas SB "Šilas" įstatų ir vidaus tvarkos taisyklių keitimas ir koregavimas.

    Nutrata:

    1. Įstatų bei vidaus tvarkos taisyklių pakeitimą ir koregavimą atlikti naujai išrinktai valdybai iki 2013 metų birželio 1 dienos laikantis visų būtinų procedūrų.

 

    9. Svarstyti kiti aktualūs klausimai

    Siūloma metinius sodo mokesčius, už vieną sodo sklypą, užskaityti aktyviausiems valdybos nariams.

    Valdybos pirmininkas supažindino susirinkimo dalyvius su prašymais:

    1. SB "Šilas" sklypų Vakaro g. Nr. 11 ir Nr. 12 savininkė Ramunė Jasiūnaitė prašo sujungti šiuos sklypus į vieną ir papildomos žemės besiribojančios su sklypu išpikimą (privatizavimą).

    2. SB "Šilas" sklypo Nr. 92 savininkė Nijolė Rumbavičienė prašo papildomos žemės, besiribojančios su sklypu, išpirkimą (privatizavimą).

 

    Nutrata:

    1. Pritarti pasiūlymui užskaityti metinius 2012 m sodo mokesčius už vieną sodo sklypą aktyviems ir gerai atliekantiems valdybos nario pareigas bei geranoriškai vykdantiems ilgalaikius ar vienkartinius įpareigojimus valdybos nariams, įvertinus atliktą visuomeninį  darbą sodo labui, valdybos posėdžio nutarimu.

    2. Patenkiti SB "Šilas" sklypų Vakaro g. Nr. 11 ir Nr. 12 savininkės Ramunės Jasiūnaitės prašymą sujungti šiuos sklypus į vieną ir sutikti, kad būtų išpirktas papildomas prie sklypų esamos žemės plotas nenaudojamas gatvės sąskaita.

    3. Patenkinti SB "Šilas" sklypo Nr. 92 savininkės Nijolės Rumbavičienės prašymą dėl papildomos žemės, besiribojančios su sklypu, nenaudojamos gatvės sąskaita, išpirkimą (privatizavimą)

    Nutarimai priimti vienbalsiai.

 

 

 

Apsvarsčius visus darbotvarkės klausimus susirinkimas baigiamas.

 

Susirinkimo pirmininkas                             Robertas Kęstutis Kivilis

 

Susirinkimo sekretorius                             Vanda Romanovienė