Sodininkų bendrijos "Šilas" valdybos posėdis

 

    PROTOKOLAS

    2011 metų balandžio mėn. 7 diena

 

    Dalyvauja 5 valdybos nariai: Robertas Kivilis, Antanas Kaminskas, Vanda Romanovienė, Bronius Juškevičius, Rimantas Pakaušis, bendrijos narys Mindaugas Trubila, buhalterė Nijolė Paškevičienė

 

    Posėdžio pirmininku siūlomas Robertas Kivilis

    Posėdžio sekretore siūloma Vanda Romanovienė

    Siūlomoms kandidatūroms pritarta vienbalsiai: posėdžiui pirmininkauja Robertas Kivilis, posėdžiui sekretoriauja Vanda Romanovienė.

 

    Posėdžio darbotvarkę pasiūlo valdybos pirmininkas Rimantas Pakaušis.

    Darbotvarkė priimta vienbalsiai.

 

    DARBOTVARKĖ

 

  1. Finansinė ataskaita už 2010 metus
  2. Atlikti darbai 2010 metais
  3. Planuojami atlikti darbai 2011 metais
  4. Pajamų- išlaidų sąmata 2011 metams
  5. Dėl mokesčių užskaitymo SB "Šilas" nariui Mindaugui Trubilai (sodo sklypo Nr. 474) ir dėl mokesčių užskaitymo SB "Šilas" nariai Irenai Kasperavičienei (sodo sklypo Nr. 541A ir 542)
  6. Dėl pinigų grąžinimo bendrijos nariams už išpirktus elektros apskaitos prietaisus
  7. Dėl vietinių gatvių užtvarų panaikinimo
  8. Prašymai dėl žemės išsipirkimo Editos Vienažindienės (sklypo Nr. 93) ir Andrej Jakovušin (sklypo Nr. 709 ir 710)
  9. Dėl Registrų centre neįregistruotų sodo žemės sklypų mokesčio įvedimo
  10. Dėl netvarkomų, apleistų sklypų baudų skyrimo
  11. Kiti klausimai
  1. Su finansine ataskaita už 2010 metus supažindino buhalterė Nijolė Paškevičienė. Už sunaudotą elektros energiją sumokėta 46252,00 Lt (tame tarpe už vandens tiekimą 3410,00 Lt). Metų pabaigai bendrijos nariai liko skolingi už elektros energijos tiekimą 2784,00 Lt. Gatvių remontui išleista 17000 Lt. Piniginių lėšų banko sąskaitoje ir kasoje buvo 94618,00 Lt.
  2. Su atliktais darbais 2010 metais supažindino valdybos pirmininkas Rimantas Pakaušis. 2010 metais buvo parduoti bendrijos elektros tinklai. Elektros apskaitos prietaisai bus keičiami 5 etapais (šeštadieniais ir sekmadieniais) apie tai iš anksto informuojant bendrijos narius. Nesudarant galimybės pakeisti elektros apskaitos prietaisus bus atjungta elektros energija. Suremontuota Sanžilės ir Tvenkinio gatvės, užvežta stambaus laužo, kad susidarytų tvirtas pagrindas, vėliau gatvės bus žvyruojamos. Suremotuota 480 m kelio prie karjero. 

    Valdybos narys Robertas Kivilis priminė, kad kieivieno sklypo savininkas gatvės atkarpą prie savo sklypo privalo susiremontuoti pats.   

    Suremontuotas kelias per mišką vedantis į Linonių gatvę.

 

    SVARSTYTA

    3.  Planuojami atlikti darbai 2011 metais. Šiuo klausimu supažindino valdybos pirmininkas Rimantas Pakaušis. Siūloma išasfaltuoti atkarpą nuo Tvenkinio gatvės pradžios link karjero tiek, kiek tai priklauso sodo teritorijai atnaujinant ankstesnę asfalto dangą. Baigti asfaltuoti Linonių gatvės dalį iki šlagbaumo. Asfaltavimo darbams numatyta skirti 40000 Lt.

    NUTARTA

    Asfaltavimo darbams skirti 40000 Lt.

    Pavėsinių įrengimas autobuso stotelėse, skelbimų lentų atnaujinimas, sodo gatvių schemų pastatymas pagal naujus adresų numerių duomenis.

    Balsuota vienbalsiai 

    NUTARTA

    Įrengti 4 pavėsines autobusų stotelėse, atnaujinti skelbimų lentas, užsakyti sodo gatvių schemas ir pastatyti bei įrengti buveinę sodo teritorijoje. Minėtiems darbams atlikti skirti 30000 Lt.

    Už šių projektų vykdymą ir koregavimą skirti atsakingus Rimantą Pakaušį, Mindaugą Trubilą ir Robertą Kivilį.

    Balsuota vienbalsiai

    NUTARTA

    Žaibo, Slyvų, Smilgos, Upės ir Liepų gatves remontuoti tam skiriant 10000 Lt. Tuo pačiu įpareigoti, kad sklypų savininkai gatvės dalį prie savo sklypo privalo pasiremontuoti patys.

    Balsuota vienbalsiai

 

    SVARSTYTA

    4.  Pajamų- išlaidų sąmata

    NUTARTA

    Priimti pajamų- išlaidų sąmatą.

    Balsuota vienbalsiai

 

    SVARSTYTA

    5.  Dėl mokesčių už einamus metus užskaitymo Mindaugui Trubilai sodo sklypo Nr. 474 savininkui. Kadangi Mindaugas Trubila sukūrė SB "Šilas" internetinę svetainę ir ją prižiūri, siūloma užskaityti einamųjų metų įmoką 75,00 Lt.

    Dėl mokesčių užskaitymo Irenai Kasperavičienei sodo sklypo Nr. 541A ir 542. Sklypų bendrasavininkas E. Kasperavičius nuolat padeda su savo technika prižiūrėti žvyruotas gatves, jas greideriuoja, todėl už einamuosius metus užskaityti metines 126,00 Lt įmokas.

    NUTARTA

    Mindaugui Trubilai ir Irenai Kasperavičienei užskaityti einamųjų metų įmokas.

    Balsuota vienbalsiai

 

    SVARSTYTA

    6.  Dėl pinigų grąžinimo bendrijos nariams už išpirktus elektros prietaisus.

    Bendrijos pirmininkas Rimantas Pakaušis siūlo negrąžinti bendrijos nariams pinigų už išpirktus elektros įvadus. Vanda Romanovienė siūlo grąžinti iš sodo sklypų Nr. 601- 628A savininkų surinktus po 50,00 Lt, kas sudarė 1100,00 Lt sumą įsigijant naują transformatorinę pastotę nes prieš tai busvusi perdegė dėl pavogtos transformatorinės alyvos. Už transformatorinės priežiūrą buvo atsakingas bendrijos elektrikas Algimantas Dauginas. Priduodant elektros ūkį bendrijai pinigai už pastotės įsigijimą buvo grąžinti.

    NUTARTA

    Už išpirktus elektros įvadus pinigų negrąžinti. Sodo sklypams Nr. 601- 628A po 50,00 Lt negrąžinti, kadangi naujos pastotės įsigijimas, pastatymas ir apsauginio skydo uždėjimas bendrijai kainavo 5700,00 Lt. Slypų Nr. 601- 746 pridavimas RST pagal sudarytus defektinius aktus ir linijų įvertinimo duomenis bendrijai išskaityta 15000,00 Lt.

    Už tokį nutarimą, kad pinigų negrąžinti UŽ balsavo 4, PRIEŠ 1.

 

    SVARSTYTA

    7.  Dėl vietinių gatvių užtvarų panaikinimo. Valdybos pirmininkas paaiškino, kad Bitės, Rasos, Šiaurės ir Žaibo gatvėse , kai kurių sklypų savininkai savavališkai pastatė gatvėse užtvarus- tai trukdo pravažiuoti.

    NUTARTA

    Savavališkai pastatytas užtvaras Bitės, Šiaurės ir Žaibo gatvėse sklypų savininkai turi panaikinti

    Balsuota vienbalsiai.

 

    SVARSTYTA

    8.  Prašymai dėl žemės sklypų išsipirkimo Editai Vienažindienei (sklypo Nr. 93) ir Andrej Jakovušin (sklypo Nr. 709 ir 710) .

    NUTARTA

    Leisti Editai Vienažindienei išsipirkti žemės dalį prie sklypo ribos.

    Balsuota vienbalsiai

    Leisti Andrejui Jakovušinui išsipirkti sklypą šalia savojo sklypo, kur buvo numatytas statyti vandens bokštas.

    Balsavo 4 UŽ ir 1 PRIEŠ

 

    SVARSTYTA

    9.  Dėl neįregistruotų Registrų centre sodo žemės sklypų mokesčio įvedimo. Valdybos pirmininkas Rimantas Pakaušis informavo, kad šiuo metu yra 57 sodo sklypai, kurie neįforminti registrų centre kaip nuosavybė. Kadangi bendrija už šiuos sklypus valstybei moka nustatyto dydžio mokesčius, todėl siūloma tų sklypų savininkams įvesti mokestį proporcingą turimam sklypo plotui paskaičiuotą pagal faktinai sumokėtas įmokas rajono savivaldybei.

    NUTARTA

    Tiems sklypų savininkams, kurie neįformino sklypų Registrų centre už kiekvieną arą mokėti po 0,7356 Lt.

    Balsuota vienbalsiai.

 

    SVARSTYTA

    10.  Dėl netvarkomų, apleistų sklypų baudų skyrimo. Valdybos pirmininkas informavo, kad buvo skiriamos baudos sklypų savininkams dėl neprižiūrėtų, apleistų sklypų, tačiau šios priemonės ne visiems buvo veiksmingos. Šiais metais siūloma tokių sklypų savininkus perduoti Nacionalinei žemės tarnybai.

     NUTARTA

    Netvarkomų, neprižiūrimų, apleistų sklypų savininkus perduoti Nacionalinei žemės tarnybai. Atsakingi už šio nutarimo vykdymą Rimantas Pakaušis ir buhalterė Nijolė Paškevičienė.

    Balsuota vienbalsiai.

 

    SVARSTYTA

    11. Kiti klausimai

    Dėl kompiuterinės įrangos įsigijimo sodo reikmėms. Bendrijos pirmininkas siūlo įsigyti nešiojamą kompiuterį ir kopijavimo aparatą.

    NUTARTA

    Įsigyti nešiojamą kompiuterį ir kompiuterinę įrangą tam skiriant 3000,00 Lt. sumą. Atsakingi už šio nutarimo vykdymą Rimantas Pakaušis, Nijolė Paškevičienė, Mindaugas Trubila.

    SVARSTYTA

    Dėl žemės sklypų išpirkimo, priklausančių vandens bokštams. Rimantas Pakaušis paaiškino, kad būtų geriausia išpirkti žemės plotus, kurie priklauso vandens bokštams. Taip būtų galima efektyviau sustiprinti jų apsaugą aptveriant tvorele, pakabinant spynas.

    NUTARTA

    Esant galimybėms žemę išpirkti. Už šį nutarimą atsakingas Rimantas Pakaušis.

    Balsuota vienbalsiai

    SVARSTYTA

    Bendra informacija. Bendrijos nariams mokesčiai už 2011 metus nesikeičia, išskyrus neregistruotus Registrų centre, jiems mokesčiai padidėjo po  0,7356 Lt už arą. Yra viso 756 sklypų, bendras sklypų plotas 5061,42 ha. Yra 692 sklypų savininkai.

    Apsvarsčius visus darbotvarkės klausimus valdybos posėdį skaityti baigtu.

 

    Pirmininkas Robertas Kivilis

 

    Sekretorė Vanda Romanovienė