Sodinikų bendrijos "Šilas"                                Protokolas Nr. 1

valdybos posėdis                                          2010.05.13

                                                                 Panevėžys

 

Dalyvauja:

Rimantas Pakaušis, Bronius Juškevičius, Vanda Romanovienė, Robertas Kivilis, Akvilė Ramanauskienė, Gintaras Žeruolis

 

Posėdžio pirmininkas: Robertas Kivilis

Posėdžio sekretorė: Akvilė Ramanauskienė

 

  1. Svarstyta: 2010 m. pajamų- išlaidų sąmata. Naujai sudarytą sąmatą pristatė pirmininkas R. Pakaušis. Numatyta už arą (5061 a) renkant po 8,5 lito nario mokesčio gauti 43018,00 litų, tikslinių mokesčių už vandentiekį renkant po 4,00 litus už arą (3680 a), gauti 14720,00 litai, pridėjus įsiskolinimus iki 2010 m- 50000,00 litų (kelio asfaltavimas, delspinigiai, nario mokestis, vandentiekis, baudos už apleistus sklypus). Viso numatoma pajamų- 107738,00 litai. Išlaidoms numatyta: 1500 lt mokestis už bendro naudojimo žemę, patalpų nuoma- 1440,00 lt, pašto išlaidos- 200,00 lt, telefono išlaidos- 600,00 lt, kanceliarinės prekės- 200,00 lt, pagrindinio kelio lyginimas- 3000,00 lt, gatvių remontas- 10000,00 lt, teisinės paslaugos- 3000,00 lt, santechniko ir pagalbinio darbininko išlaikymas, bei vandentiekio išlaikymas- 14718,00 lt ir samdomo personalo išlaikymas- 32378,00 lt, rezervas- 40702,00 lt. Bendrai planuojamos išlaidos sudaro 107738,00 lt. Nutarta: sąmatai pritarti ir pateikti sodininkų bendrijos "Šilas" visuotiniam susirinkimui (sąmata pridedama prie protokolo).
  2. Svarstyta: dėl elektros energetikos objekto pardavimo RST.

        Situaciją pristatė bendrijos pirmininkas. Šiuo metu tvarka yra paprastesnė: perduodami visi tinklai, pastotės ir visi abonentai. Kalbėta apie skaitiklių iškėlimą, apie naujus įvadus. pasiūlyta naujiems įvadams paskirti rezervinę galią. Nemaža dalis sodininkų yra skolingi, todėl siūlyta jiems elektros galios nerezervuoti. Perdavus tinklus paprastesnė taps apskaita, sumažės darbo darbo išieškant mokesčius, nes kiekvienas abonentas atsiskaitys tiesiogiai RST. Tai leis sumažinti atlyginimus.

        Nutarta: parduoti bendro naudojimo energetikos objektus, priklausančius SB "Šilas" RST.

        Įgalioti pirmininką R. Pakaušį atstovauti sodininkų bendrijos interesus parduodant energetikos objektus.

        Valdyba pritarė elektros apskaitos prietaisų galios patvirtinimui: trifaziui- 5 kw, vienfaziui- 3 kw, vandens bokštams- 20 kw, pastoviai gyvenantiems abonentams- 5 kw, o sklypams be įvadų- 3 kw.

        Bendrijos nariams, kurių skola bendrijai iki 2010 m liepos 1 dienos yra daugiau kaip 100 litų, elektros galios rezervo nepalikti, išskyrus tuos atvejus, kai skolos likvidavimo grafikas bus suderintas su sodo bendrijos pirminiku.

     3.  Svarstyta: dėl kelio, einančio per sodo "Šilas" teritoriją priklausomybės. Apie susidariusią situaciją papasakojo R. Pakaušis

        Nutarta: dėl juridinio fakto nustatymo kreiptis į teismą. Reikalui esant, samdyti advokatą ir teisinėms paslaugoms skirti 3000,00 litų.

     4. Svarstyta: gatvių būklė ir remontas. Valdyba išklausė informaciją apie sodo gatves, buvo supažindinti su bendrijos narių pageidavimais, nusiskundimais. Prasčiausia padėtis yra Tvenkino ir Sanžilės gatvėse. Remonto prašosi ir Upės bei Liepų gatvės. Ties pastote, sodo prieigose, pasidarė sąvartynas, nes vieni kasa smėlį, kiti pila šiukšles, todėl sutvarkius Tvenkinio gatvę būtina ją ir užtverti.

      Nutarta: gatvių remontą pradėti nuo Tvenkinio ir Sanžilės gatvių, tam skirti 10000 litų. Po to tvarkyti Upės ir Liepų gatves.

      5. Svarstyta: bendrijos narės Valerijos Valuchinienės (sklypo Nr. 78 ir Nr. 78A) prašymas privatizuoti žemę.

       Nutarta: kadangi minėti sklypai nėra sujungti, privatizavus žemę, nebeliks priėjimo prie kito sklypo, todėl siūlyti savininkei pirma sklypus sujungti, o tada kreiptis dėl žemės privatizavimo.

       6. Svarstyta: dėl laisvos, žaliai zonai priskirtos, nedirbamos, su sklypais besiribojančios žemės privatizavimo. Pirmininkas informavo, kad yra sode sklypų, kurie apleisti, nedirbami, jų priežiūra kainuoja. Sodininkai pageidauja juos privatizuoti. Tačiau gali atsitikti taip, kad tada kiti bendrijos nariai nebeturės priėjimo prie vandens telkinių ar autobusų stotelės.

          Nutarta: dėl minėto nedirbamo sklypo privatizavimo klausimą pateikti visuotiniam bendrijos susirinkimui svarstyti. Dėl žalios zonos plotų privatizavimo kiekvieną atvejį svarstyti atskirai valdybos posėdyje ir privatizuoti tik su jos pritarimu.

         7. Svarstyta: gatvių pavadinimų lentelių atnaujinimas. Pateikta informacijs byloja, kad daug lentelių yra sulaužyta, nublukusiais užrašais, todėl reikia atnaujinti. Buvo siūloma padaryti sode informacines schemas. Jų reiktų trijų. Pareikšta buhalterės pastaba dėl skelbimo lentų. Jos kietos, sunku prisegti skelbimus.

          Nutarta: įpareigoti pirmininką pasirūpinti gatvių pavadinimo lentelių atnaujinimu, tam skiriant 1000,00 litų. informacinių schemų pagaminimą atidėti kitiems metams. Skelbimų lentas sutvarkyti artimiauisu metu.

           8. Svarstyta: susivienijimo "Sodai" veikla. Informavo R. Pakaušis.

           Nutarta: kadangi sodo bendrija "Šilas" nepriklauso šiai organizacijai, todėl jos veiklos neaptarinėti.

 

 

Posėdžio pirminikas: R. Kivilis

 

Posėdžio sekretorė: A. Ramanauskienė